Paslanmaz Çelik (630-430F)

Paslanmaz Çelik (630-430F)

Paslanmaz Çelik (630-430F)

Günümüzde sıklıkla tercih edilmekte olan paslanmaz çelikler korozyona dayanımı olan bir metal alaşımdır. Firmaların arzu ve istekleri doÄŸrultusunda üretilmektedir. Bu ürünün tercih edilmesinin en önemli sebebi isminden de anlaşıldığı gibi paslanmaya karşı olan direncidir. Zorlu koÅŸullara karşı gösterdiÄŸi dayanıklılık ve göze hoÅŸ gelen dekoratif motiflerle kullanıcıların bu ürünü satın almasını saÄŸlamaktadır. Paslanmaz çelikler kullanım alanına göre farklı kalitelerde üretilmektedirler. Farklı alanlar için üretilen bu paslanmaz çelikler günümüzde oldukça fazla kullanılmaktadır. Paslanmaz çeliklerin bizlere sunmuÅŸ olduÄŸu avantajlar oldukça fazladır. Geri dönüÅŸtürülebilir ve diÄŸer çeliklere kıyasla fiyat oranının daha makul olmasından ötürü ürünün tercih edilebilirliÄŸini artmaktadır.

Paslanmaz çelikler genellikle tel, boru ve yassı ürün ÅŸekillerinde üretilmektedir. 150 farklı türde üretimi bulunmaktadır fakat sadece 15’i yaygın olarak kullanılmaktadır. Paslanmaz çelikler entegre demir tesislerinde üretilmektedir. Paslanmaz çelikleri 4 ana gruba ayırabiliriz. Bunlar Osenitik, Ferritik, Martensitik ve Dublekstir. Paslanmaz çelikler kullanılacak olan bölgeye göre üretilir. Paslanmaz çeliklerden daha iyi bir ÅŸekilde yararlanmak için kullanılacak paslanmaz çeliÄŸin uygun kalitede seçilmesi gerekir. Paslanmaz çelik seçilirken dikkat edilmesi gereken faktörlerden en önemlisi sıcaklık deÄŸerleridir. Ortamda ki sıcaklık deÄŸerine göre paslanmaz çelik seçilmelidir.

630 Paslanmaz Çelik

630 paslanmaz çelik kalitesi dünyada ve ülkemizde oldukça popüler bir üründür. Bu çelik kalitesi nikel ve krom içerdiÄŸi için martensitik ve Osenitik gruplarında yer almaktadır. Ä°ki grupta da yer almasından dolayı kullanıcılarına birçok kolaylık saÄŸlamaktadır. Osenitik grubu korozyona dayanımı yüksek kalitelere sahip paslanmaz çelik grubudur. 630 kalite paslanmaz çelik bileÅŸimleri sayesinde korozyona dayanımı oldukça fazladır. Martensitik grubunda olmasının sebebi ise ışıl iÅŸleminden sonra kendi kendine direnç kazanma özelliÄŸinin bulunmasıdır. Ä°çerisinde bakır bulunduÄŸu için dövülebilme iÅŸlemine biraz daha yatkındır. Fakat bu kalite sert bir yapıya sahiptir bu sebeple dövülebilme iÅŸlemine pekte uygun deÄŸildir.

430F Paslanmaz Çelik

430F paslanmaz çelik kalitesinin bileÅŸenleri arasında kükürt bulunur. Yani içerdiÄŸi kükürt sayesinde iÅŸlenebilirliÄŸi oldukça iyi deÄŸerlerdedir. Paslanmaz çelikler arasında iÅŸlenebilme alanında 303 paslanmaz çelik kaliteyi geçerek iyi bir iÅŸlenebilirliÄŸi olduÄŸunu kanıtlamıştır. 430 paslanmaz çelik kalitesinin içerisine kükürt eklenmiÅŸ halidir. Fakat içerdiÄŸi kükürt korozyona olan direncini düÅŸürmektedir.

Sosyal Medyada PaylaÅŸ: