Paslanmaz Çelik Borular

Paslanmaz Çelik Borular

Paslanmaz Çelik Borular

Paslanmaz Çelik Boru Hangi Alanda Kullanılmalıdır

Paslanmaz çelik boru genel olarak hoteleler, hastaneler, avmler, hatta otobüs durakların da kalıcı yapılara sahip karşımıza çıkan bir sanayi malzemeleridir. Paslanmaz boruların kullanım alanları oldukça geniÅŸtir. Ä°nÅŸaat ürünleriyle birlikte gelen bu malzemelerin ile birlikte kaliteli ve kalıcı yapıların ortaya koymaların son derecede kolaydır.

Paslanmaz Çelik  Boru ÇeÅŸitleri

Hemen hemen sanayinin her yerin de paslanmaz boru baÄŸlantıları elemanları ile beraber kullanılmaktadır bu yüzden sanayiler de önemli bir yer tutmaktadırlar. Gıdalardan boyaya boyalardan petro kimya türlerine kadar neredeyse her sektör de boru hatlarının dayanıklı olmalarından korozyona ve oksidasyona karşı dirençlerin de ve yüksek hijyenik olmalarından dolayı tercih edilmektedir. Sanayilerin yanı sıra paslanmaz borular günlük hayatımızın neredeyse her yerin de karşımıza çıkmaktadır. Parlak yüzeyleri ve dekoratif görünüÅŸleriyle ön plana çıkarak dekoratif amacıyla da birçok alan da paslanmaz borular kullanılmaktadır.  Paslanmaz borular üretim türlerine göre, kaynak iÅŸletim sistemi ve yüzeylerine göre sınıflandırılabilir.

Üretim Türlerine Göre Paslanmaz Çelik Borular

Paslanmaz boruların büyük üretim sınıflandırılmasından biri de üretim türleridir. Paslanmaz boruların üretim türlerine göre ikiye ayrılmaktadır.

  1. Paslanmaz çelik çekme borular

  2. Paslanmaz çelik dikiÅŸli boru

Kaynak NiteliÄŸine Göre Paslanmaz Çelik Borular

Paslanmaz çelik boru da kullanılmakta olan diÄŸer sınıflandırma ise yapılmakta olan kaynağın türüdür. Bu sınıflandırmalar da çekme borular da kaynak iÅŸlemi gerçekleÅŸtirilmediÄŸi için dikiÅŸli boruların açısından kullanılmaktadır. Kaynak kalitelerin de paslanmaz boruların üzerine z deÄŸerleriyle gösterilmektedir. Z deÄŸerlerinden 1’e ne kadar yakın olunacaksa kaynak saÄŸlamlığının o denli yüksek olacaktır. Z deÄŸerlerinin 1 olmaların da genel olarak çekme boruların aynı türdeki saÄŸlamlığa sahip olmaları gösterilecektir.

  1. Tig kaynağı

  2. Hif kaynağı

  3. Lazer kaynağı

Yüzeylerine Göre Paslanmaz Çelik Borular

Paslanmaz çelik boru da yapılmakta olan bir tür baÅŸkalar da ayrımlarla yüzeylerinde görilebilmelidir. Paslanmaz boruların genel olarak 3 farklı tipler de yüzeylere göre ayrılmalıdır. Bu tür ayrımlar da boruları yüzey parlaklıkları kıstas olarak kullanılmalıdır. Bu tür yüzeyler de mat, satineli ve polisajlı olarak isimlendirilmektedir.

  1. Mat yüzeyli paslanmaz borular

  2. Satine yüzeyli paslanmaz borular

  3. Polisajlı paslanmaz borular

Sosyal Medyada PaylaÅŸ: